MERETE

LUNDETRÆ

ART

THEATRE

AND ART

PROJECTS

UPCOMING PROJECTS 2019:

  • STORIES FROM KRISTIANSAND - about the great differences of the people in Kristiansand, september 2019.
  • ONCE UPON A CHRISTMAS - based on old people's recollections, december 2019.
  • TEENY TINY - The secret life of the Kitchenware - A theatre performance for the very youngest audience (0-2 years)
  • The-playing-initiativeA SHORT RESYME OF THEATRE PROJECTS IN NORWEGIAN:

For a short resyme in english, click here.

Teaterprosjekter i forbindelse med masterstudiet i kunstfag ved UiA


BRUDDSTYKKER (2018)

Masterforestillingen min, vist på Myren gård 1.3.2018. Forestillingen bestod av åtte fortellinger hentet fra to menneskers liv. Seks av fortellingene ble fortalt ansikt til ansikt og en til en, en av fortellingene ble fortalt gjennom en tegner som tegnet fortellingen, en fortelling måtte publikum lese selv. Publikum ble sendt alene rundt en løype i herskapshuset Myren Gård, og startet forestillingen med ca fem minutters mellomrom. Forestillingen var en utprøving og refleksjon over både det å bruke fortellinger fra levd liv på scenen, og også i det å gjenfortelle dem til publikum en til en. Selve fortellingene er basert på de fortellingene som vi vanligvis ikke forteller andre mennesker, og fortellingene i forestillingen forteller bare bruddstykker av hva som skjedde slik at det blir opp til publikum å forstå eller ikke forstå hva som egentlig skjedde og pusle bruddstykkene sammen. Teksten leker med hvor mye og hvor lite vi kan fortelle for å få andre til å forstå. (Ta kontakt for mer informasjon om Bruddstykker.)


SECONDHAND STORIES 1 & 2 (2017)

To forestillinger som ble skapt i forkant av Bruddstykker, og mens jeg skrev oppgaven. Secondhand Stories 1 ble vist tre ganger på Christiansholm festning i juni 2017, Seconshand Stories 2 ble øvd inn på Odderøya fyr høsten 2017, men hadde ikke offisiell visning. Hovedforskjellen mellom disse forestillingene og Bruddstykker, er at de bestod av åtte ulike fortellinger fra åtte ulike kvinner sine liv. Disse fortellingene handlet om noe som var viktig i overgangen mellom barn og voksen, og fortellingene ble gjenfortalt av unge jenter i alderen 13-18. Disse var også en utprøving i å gi en fortelling fra fortiden, en erindring preget av innsikt, et ungt ansikt og en ung stemme.


RUFFENPROSJEKTET (2016)

Med tillatelse fra Tor Åge Bringsvær holdt jeg en workshop og skapte to forestillinger om sjøormen Ruffen, basert på den første boka. Workshopen ble holdt på Vågsbygd bibliotek i mai 2016, og jeg inviterte barn til å være med å bygge en scenografi kombinert med en installasjon, inspirert av Ruffen-universet. Installasjonen hadde et eget rom som kunne lukkes, hvor det gikk an å sitte og lese. Rekvisittene til forestillingen stod i scenen/installasjonen hele tiden, slik at barn kunne leke med dem når de ikke var i bruk. I denne scenen/installasjonen viste jeg en interaktiv Ruffenforestilling for barn fra 3-6 år, og en egen småbarnsforestilling. Hver av forestillingene ble vist tre ganger, og scenen/installasjonen ble stående en ukes tid og ble flittig tatt i bruk.


SAMLEBÅNDSBETRAKTNINGER (2016)

et prosjket som var eksamen i kunstnerisk utviklingsarbeid våren 2016. Med utgangspunktet i en trang gang i det gamle Agder teater, et utrivilig rom mellom hovedscenen og biscenen, bygde jeg et bevegelig samlebånd og skapte et lite univers rundt dette samlebåndet. Samlebåndet stod som en egen installasjon, med tilhørende små lekefigurer som kunne plasseres oppå det, men jeg hadde også en egen happening ved samlebåndet; jeg delte ut te, spilte gitar og inviterte til allsang, fortalte barndomsminner, reflekterte over livet og ba publikum om å sette figurer på toppen av samlebåndet for så å starte samlebåndet og la alle figurene ramle av. Prosjektet var en refleksjon om livet, vår forgjengelighet og viktigheten av å være tilstede.


GESAMT (2015)

En samtidsopera med stor grad av publikumsinteraksjon, gruppeeksamen i tverrfaglig prosjekt, høsten 2015.


THE RESTAURANT (2015)

Et pilotprosjekt sammen med medstudenter, utprøving av en fortellende teaterform hvor publikum blir plassert ved restaurantbord og rullerer mellom de ulike bordene og fortellerne.


Teaterprosjekter som instruktør for ungdomsteateret Buketten teatergruppe (i utvalg)


Buketten er en teatergruppe for jenter i alderen 13-18. Vi holder til på Rosegården teaterhus i Kristiansand.


I tillegg til å være instruktør, er jeg også - sammen med ungdommene - regissør, koreograf, scenograf, manusskribent, sminkør, kostymeansvarlig, rekvisitør, PR-ansvarlig, plakatdesigner, vaktmester, kafeansvarlig og det som ellers trengs å gjøres.


Alle egne forestillinger er jobbet frem gjennom en devisingprosess med mye improvisasjon, og alle manus er nedskrevet i etterkant.


Vi spiller forestillingene våre fortrinnsvis på Rosegården teaterhus.EN JULEFORTELLING (2018)


JUBILEUMSKONSERT (2016):Vi deltok på Tveit Union Musikkorps sin jubileumskonsert i Kilden, hvor vi lagde forskjellige scener til flere av sangene de spilte.


MASKENE I HAGEN (2016): Maskeperformance i hagen til Myren gård.


AQUARIUS (2016): En musikalsk teaterforestilling som store spørsmål og mysterier, en samfunnskritisk forestilling med utgangspunkt i et lite hippiesamfunn. Vi spilte seks forestillinger på Rosegården teaterhus, og forestillingen var vårt største prosjekt så langt.


JULEPERFORMANCE (2015): Gruppen møtte opp i byen utkledd som nisser, og vandret gjennom byen slepende på en gigantisk, tilsynelatende eksrtremt tung, julegave.


DEN GODE OG DEN DÅRLIGE KOKKA eller: Nissemors hemmelighet (2015): Gjester på Rosegården barneteaters forestilling.


13 DAGER IGJEN TIL JUL (2014): En improvisert juleforestilling. Vi var nisser på julenissens verksted, hver nisse hadde sin egen oppgave/prosjekt, og all tekst i hele forestillingen var den ene setningen: 13 dager igjen til jul!


HALLOWEENPERFORMANCE (2014)


DET VAR EN GANG ET LAND (2014): gjestespillere på Rosegården barneteaters forestilling.


SAVNET (2013): En urovekkende forestilling om to jenter som går gjennom en skog sammen, og der bare den ene av dem kom ut igjen.


(2013): Gjestespillere på Rosegårdens barneteaters forestilling.


STJERNEN; SKOEN OG GAVEN SOM FORSVANT: EN JULEFORTELLING (2012): En humoristisk juleforestilling basert på mange av de kjente julehistoriene - samtidig.


HALLOWEENPERFORMANCE (2012)


LEKETØYSBANDITTEN (2012): Gjester på Rosegården barneteaters forestilling


ET KLOVNELIV (2012): En klovneforestilling


JENTA I ILDEN (2011): En forestilling om en brann, et mareritt og ei jente.


HALLOWEENPERFORMANCE (2009)Ellers har jeg også ledet en rekke prosjekter, konserter og oppsetninger ved de skolene jeg har jobbet på.

Copyright © All Rights Reserved